El jovent allibera un edifici a Lleida: el Casal Popular de Joves ja té espai! - Casal Popular de Joves de Lleida

Casal Popular de Joves de Lleida

ESPAI JUVENIL AUTOGESTIONAT DE LLEIDA

Breaking

12.2.12

El jovent allibera un edifici a Lleida: el Casal Popular de Joves ja té espai!

Després de la manifestació convocada pel Casal Popular de Joves de Lleida sota el lema “El jovent construïm alternatives” s’ha donat a conèixer l’alliberament d’un espai

La passada matinada de dimecres a dijous va ser alliberat l’edifici situat al carrer Governador Montcada número 9 (un espai ampli, amb diferents sales i abandonat des de fa temps), per tal d’ubicar-hi el Casal Popular de Joves de Lleida, un espai al servei de tot el jovent lleidatà.

L’ocupació de l’espai s’ha fet pública després d’una manifestació que ha recorregut els carrers de Lleida sota el lema “El jovent construïm alternatives” insistint en la necessitat que tenim els i les joves de tenir espais que permetin desenvolupar-nos i emprendre iniciatives des d’una perspectiva anticapitalista, assembleària i autogestionada. Durant la manifestació s’ha realitzat una acció simbòlica al Centre de Recursos Juvenils La Palma, a les portes del qual s’ha penjat una pancarta en la que es podia llegir “Això no és el que volem. Els Joves volem gestionar els nostres espais.” La manifestació ha finalitzat davant de l’edifici del carrer Governador Montcada 9, on s’ha llegit un manifest i s’ha desplegat una pancarta amb el logotip del Casal Popular de Joves.

En temps de crisi inherent del capitalisme i de retallades i reformes que s’acarnissen amb el jovent, hem decidit no aturar-nos, i engegar un projecte capaç de generar iniciatives que donin resposta a la manca d’espais lliures on poder expressar-se, al marge dels interessos especulatius i mercantils que regeixen el nostre dia a dia. Som molts els joves que volem viure la cultura i l'oci d'una forma activa, potenciant el teixit associatiu de la ciutat i creant alternatives al model socioeconòmic actual. És per això que els joves que hem iniciat el projecte del Casal Popular de Joves de Lleida apostem per la mobilització, la lluita activa i la participació popular per tal de sumar esforços per construir un projecte que va més enllà d'un espai físic: un espai de trobada, obert a tothom, que doni resposta a les necessitats que tenim de generar iniciatives i crear alternatives.

És per tot això que animem al jovent lleidatà a participar del Casal Popular de Joves, un projecte que no és solament d’un grup de persones, sinó que és dels lleidatans i lleidatanes, i que sol teixirem amb l’esforç i col•laboració de tots i totes. Hem obert l’escletxa, ara necessitem moltes mans per dissenyar el Casal Popular que els joves necessitem, un veritable espai de joves al servei del jovent.

Podeu veure les fotografies en aquest enllaç.


Assemblea del Casal Popular de Joves de Lleida
C. Governador Montcada, 9 [Veure mapa]
cpjlleida@gmail.com
casalpopulardejoves.blogspot.com
El Casal a Facebook
El Casal al Twitter

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada