Carta oberta als músics i artistes de Lleida - Casal Popular de Joves de Lleida

Casal Popular de Joves de Lleida

ESPAI JUVENIL AUTOGESTIONAT DE LLEIDA

Breaking

14.3.12

Carta oberta als músics i artistes de Lleida

T'enviem una informació que volem fer arribar a tots els artistes, músics, etc. de Lleida. És una iniciativa que creiem que ens pot interessar a totes i tots. Si et mola i ho pots reenviar als que tu coneguis... l'objectiu és per tota la gent possible.

T'escrivim perquè des de fa molt poc a Lleida hi ha un espai que creiem que et pot interessar com a artista/músic/actor etc. Fa poc que s'ha creat el Casal Popular de Joves de Lleida, un espai ocupat que va destinat a tota la ciutadania de Lleida. Vol ser un punt de trobada per associacions i iniciatives de tot tipus. Actualment, l'espai que ha estat rehabilitat de moment va acollir el Café del Teatre, als anys vuitanta.

Està obert a joves de totes les edats i creiem que algun dels espais que hi ha és ideal per a les iniciatives artístiques. Es tracta de l'antiga sala Europa, que després va ser el Next Bar. Dóna al carrer de l'Antares. Sota el nostre punt de vista és un lloc ideal per fer-hi art de tot tipus. Música, dansa, teatre, circ... les opcions son infinites. Molts de nosaltres ens queixem que a Lleida no hi ha quasi sales per actuar. Doncs aquí en tenim una. I que podem gestionar nosaltres mateixos. 

És gran, espaiosa i la gestionariem entre tots amb el Casal Popular de Joves. És un espai que tant ens pot servir per organitzar els nostres concerts, obres de teatre, per joves companyies, bandes, solistes... com en el dia a dia, per que assagin les diferents propostes artístiques de Lleida que necessiten un espai.

Sempre hi ha un però... és una sala que s'ha de tornar a posar en marxa. Fa temps que està tancada i s'hi han de fer algunes coses abans que es pugui tornar a obrir i utilitzar... La proposta és que entre tots i totes els que estiguem interessats en utilitzar-la, l'anem posant a punt. I després ja posar-nos a muntar coses i a donar-li ús.

Et demanem que facis córrer aquest missatge per tal que arribi a totes les propostes artístiques de la nostra zona. Grups, companyies de teatre, artistes individuals a qui els interessa poder disposar de l'espai. 

El primer pas és que tothom ho sàpiga, que tindrem un espai on desenvolupar-nos artísticament i muntar les nostres actuacions. Fes-ho córrer.

El segon pas és trobar-nos, veure l'espai i parlar-ne. Hem quedat aquest dijous dia 15 de març per fer una reunió a les 7 al Casal de Joves, després d'haver vist l'espai i parlar les possibilitats que hi tenim etc. Alguns de nosaltres hi serem des de les 5 de la tarda -per si voleu venir abans-. 
L'adreça:  Governador Montcada nº9 [veure mapa].

Més endavant podrem fixar una data d'obertura amb festa i actuacions (això serà en funció de la gent que s'uneixi al projecte, si som molts podrem obrir abans l'espai i si som poquets tardarem més) En qualsevol cas dependrà de la implicació del sector artístic de Lleida.

Gràcies per ajudar a que es difongui. Que s'impliqui qui vulgui, però per això fa falta que ho sàpiga el màxim de gent/grups/companyies possible.

Hem creat una llista de correu per la gent de Lleida vinculada al mon de l'Art (http://groups.google.com/group/artlliure), per organitzar-nos i impulsar conjuntament projectes i iniciatives, ara mateix per exemple obrir la nostra pròpia sala d'actuacions i assajos. La nostra, i de tothom qui s'hi vulgui implicar.

Salut i ART!

3 comentaris:

 1. Enhorabona al Casal Popular de Joves! el projecte que es planteja és il·lusionant...

  M'agrada molt que en cap moment posseu els límits d'edat als que l'Ajuntament de Lleida em tenent acostumada. Tant de bó que es sumi molta gent, doncs l'art és de tothom i per a tothom. Jo ara tinc 33 anys, segons l'ordenança municipal ja no sóc jove. I ves, qui es ningú per di quan de jove es sent una persona?? La joventut la gaudeix aquell qui te l'esperit obert a l'experiència, aquell que indaga, investiga, no s'acomoda a la tradició sinó que genera noves formes d'expressi, aquell qui encara sap connectar amb la vida i gaudir de la interacció social!

  Jo sóc artista, una miqueta especial, doncs faig art de la psicologia... la meva rama és la psicoterapia creativa, i encara que us soni a xinès, és una forma artística que mai s'ha reconegut com a tal doncs fins al dia d'avui no s'ha ensenyat a les univesitats, francament no es d'extranayar. L'artista es crea al carrer, no a les biblioteques, però quan juntes estudi i experiència, el senyor llibre i el senyor carrer (canço del gran artista del rap Nach) la barreja pot ser explossiva i totalment renovadora!! uuuuauuu!
  Obriu les ments, la psicoteràpia, la gran desconeguda per la gent forànea a la psicologia, és una eina artística per a aquells que la practiquem de forma creativa, sense receptes, sense seguir el mateix esquema amb totes les persones, doncs el fluir del procés psicoterapèutic és converteix en un procés creatiu d'aprenentatge i creixement personal.

  Si accepteu psicoterapèuta com a artista, com aquell qui diu, pulpo como animal de companyia, ja en valdrà per poder proposar-vos activitats artístiques com tallers de gestió emocional.

  Per un altre costat, volia demanar algun espai si fós possible per organitzar un taller sobre habilitats de comunicació per a les persones que participem a les assamblees populars de lleida capital i comarca. Aquest taller, que proposo seria una activitat gratuïta per suposat, fet desde el cor i amb el voluntariat. Sense ànim de lucre sinó amb ánim de contribuir des del que crec que sé fer millor.

  Un dia d'aquest em passo pel casal i per poder-ne parlar amb tranquilitat.

  fins aviat i moltes gràcies per donar espai a la veritable participació ciutadana!

  Salut psíquica i ART!
  psicoteràpia del poble i per al poble!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Marta,
   Què et sembla si et passes un dia pel Casal i mirem de tirar endavant les propostes que planteges?

   Dimecres a les 19h fem assemblea del Casal de Joves i si ho prefereixes, l'assemblea d'artistes convocarà una nova assemblea proximament (a través d'aquest bloc, del facebook del Casal de Joves, etc.)

   Si no poguèssis, podem parlar del taller i la resta de temes a través del correu cpjlleida@gmail.com

   Una abraçada i endavant!

   Elimina