Perquè un Casal Popular de Joves a Lleida? - Casal Popular de Joves de Lleida

Casal Popular de Joves de Lleida

ESPAI JUVENIL AUTOGESTIONAT DE LLEIDA

Breaking

Perquè un Casal Popular de Joves a Lleida?

El Casal és un projecte iniciat per un grup de joves de la ciutat que hem decidit alliberar un immoble de Lleida amb l'objectiu de crear-hi un espai de trobada de joves, associacions i moviments socials des d'on poder dur a terme les nostres pròpies iniciatives des d’una perspectiva anticapitalista, assembleària i autogestionada. Malgrat la iniciativa sorgeix del treball d'un grup de joves, el projecte vol ser de tot el jovent lleidatà i de la resta de la gent de Lleida.

Ofegats i ofegades per un sistema que ens porta a dedicar el nostre temps lliure al consum, considerem necessari alliberar un espai que esdevingui un punt de trobada del jovent, on la cultura sigui l’eix per crear un nou model d’oci al marge d’interessos especulatius i mercantils i també un espai que esdevingui tant un canalitzador d’iniciatives dels joves com un espai per les associacions de la ciutat.

El jovent lleidatà no tenim a hores d’ara espais propis on poder desenvolupar-nos plenament com a tal. Els diversos governs municipals han perpetuat un dèficit d’equipaments, infraestructures i serveis juvenils i no han sabut dotar als joves d’iniciatives il·lusionants ni fernos partícips de les nostres pròpies problemàtiques i inquietuds. Al contrari, ens han mantingut al marge i això ha afavorit al llarg dels anys un desmembrament del teixit associatiu juvenil de la ciutat. 

Estem convençuts i convençudes que una alternativa és possible i és per això que per l'assemblea del Casal Popular de Joves de Lleida és una prioritat compartir el nostre projecte amb la resta de joves de la ciutat i amb les diverses entitats, col·lectius i moviments socials, per tal de treballar perquè l'espai que hem alliberat permeti generar sinergies conjuntes, crear xarxes d’equipaments i serveis i perquè sigui un lloc des d'on es puguin dur a terme totes les iniciatives possibles. En definitiva, volem crear, plegats, un espai de trobada on puguem donar resposta a les nostres necessitats, projectes i il·lusions que compartim. 

Us animem a fer-te teu el Casal Popular de Joves de la ciutat, a participar-hi tant a nivell col·lectiu (com a entitat) com individual. 

2 comentaris:

  1. A Balàfia també s'esta intentant buscar un local per aquesta finalitat. S'havia proposat l'edifici de l'antic tanatòri, actualment en desus, si que la seva història es una mica fosca, però com espai es ideal, pati interior, sales grans i diferents pisos. Però ja se sap ara hi ha crisis i ningú vol donar un pas. Continuarem lluitant!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No coneixíem aquesta iniciativa però compteu amb el nostre suport en el que us puguem ajudar. A veure si podeu venir diumenge i xerrem! Una abraçada i endavant!!!

      Elimina